Sikainfluenssarokotetta ei ehditä testaamaan

Englantilainen London Times (sivustollaan Times Online) uutisoi maanantaina 13.7.2009, että Englanti tulee ottamaan rokotteen käyttöön viisi päivää sen kehittämisen jälkeen.[# Swine flu vaccine rushed through safety checks, TimesOnline.co.uk, 13.7.2009] Lehden mukaan Englannin terveysviranomaiset ovat rokottamassa puolet väestöstä, eli noin 25 miljoonaa, vielä tämän vuoden puolella. Päivää aikaisemmin 12.7.2009 SkyNews uutisoi otsikolla ”Kaikki britit tullaan rokottamaan sikainfluenssaa vastaan”.[# , ] Sattumalta samaan aikaan Times Onlinen artikkelin yhteyteen syntynyt pakollisen rokotuksen vastainen keskustelu poistettiin.[# London Times Censors Mass Opposition to Mandatory Swine Flu Vaccine, Infowars.com, 16.7.2009] Päätoimittaja pahoitteli järjestelmäpäivityksen aiheuttamaa kommenttien häviämistä. Päätoimittajan mukaan kaikki sivuston kommentit poistettiin.[# Times Online Editor: We Didn’t Censor Opposition to Mandatory Vaccination Comments, Infowars.com, 17.7.2009]

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos varmistaa jokaiselle suomalaiselle rokotteen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos varmistaa jokaiselle suomalaiselle rokotteen

Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo rokoteturvallisuudesta kertovalla sivullaan: ”Lisäksi rokotteen on täytynyt osoittautua tehokkaaksi ja turvalliseksi laajoissa kliinisissä tutkimuksissa, joissa rokotteen annostus, suojateho ja suojan kesto on selvitetty.”[# Rokotteiden laadunvalvonta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos] 12.5.2009 sosiaali- ja terveysministeriö kertoi, että jokaiselle suomalaiselle ostetaan sikainfluenssarokotetta.[# Suomi ostaa myös prepandeemista influenssa A(H1N1) -rokotetta koko väestölle, Sosiaali- ja terveysministeriö, 12.5.2009] Tämän hetkisten tietojen mukaan rokotus ei ole pakollinen, mutta ”kuitenkin 85% väestöstä pitäisi rokottaa, jotta saataisiin tarvittava teho”, kertoo Turun Sanomien uutisvideo, joten vapaaehtoisuus voi muuttua pakolliseksi.[# Suomalaiset aiotaan joukkorokottaa sikainfluenssaa vastaan, Turun Sanomat]

Poistetun keskustelun joukossa oli muun muassa seuraavanlaisia kommentteja:
”Kukaan ei tule lähellekään minua tai minun perhettäni kokeellisella joukkorokote/myrkky-ohjelmalla. Otamme riskin tarttua valmistettuun lintu/sika/ihmisvirukseen, joka oli tahallaan vahingossa! vapautettu pahaa-aavistamattomaan yleisöön alunperinkin!”

”Kaikilla niillä, jotka lukevat tätä, on selkeästi vielä kyky järkeillä ja tulla ohjatuksi oman selviytymisviettinsä avulla, ja siksi sitä pitäisi kuunnella. Joukkopelon luominen on maailmanlaajuinen, hallittu ja avoin salaliitto mittavilla geopoliittisilla tarkoitusperillä. Älkää tulko huijatuksi, syökää kunnolla ja kuntoilkaa.”

”Rokote, joka tullaan testaamaan väestöllä, mahtaa pääsyy sellaiseen olla talous ja paine NHS:ää (Englannin terveysjärjestelmä) kohtaan? Olen yksi niistä, joka ei ota rokotetta.”

”Kiitos, mutta ei kiitos. Kiirehditty testien läpi viidessä päivässä? Miten pitkäaikaiset vaikutukset? Vioxxilla ja Thalidomidella oli pitkät testaukset. Miten turvallisiksi ne osoittautuivat? Statiinien, joita he haluavat kaikkien ottavan, haittavaikutukset ovat huolestuttavia. Otan riskini kolesterolin kanssa.”

Valvotulla Helsingin Sanomien keskustelualueella yksi keskustelujono näyttäisi olevan huolestunut lähinnä rokotteiden puuttumisesta.[# Sairaanhoitopiirit luopuvat sikainfluenssan laboratoriotesteistä, HS.fi] Vapaammalla Kauppalehden keskustelualueella taas ihmiset ovat hyvinkin aktiivisia etsimään tietoa ja jakamaan sitä muiden kanssa. [# Sikainfluenssa joukkomurhaa varten tehty bioase, Kauppalehti.fi] Varsinaista sensuuria Helsingin Sanomat tuskin harjoittaa, mutta lehdellä on käytössä hyvinkin valikoiva periaate kommenttien julkaisussa. Edellä mainitut keskustelujonot ovat vain kaksi esimerkkiä jo kuukausia pinnalla olleesta sikainfluenssasta.

Kirjoittanut: Teemu Välimäki

Tagit: , ,

4 kommenttia artikkeliin “Sikainfluenssarokotetta ei ehditä testaamaan”

 1. [...] Sikainfluenssarokotetta ei ehditä testaamaan, Infosota.fi, 17.7.2009 ↩ [...]

  #74
 2. [...] Sikainfluenssarokotetta ei ehditä testaamaan, Infosota.fi, 17.7.2009 ↩ [...]

  #76
 3. I read a lot of interesting content here. Probably you spend
  a lot of time writing, i know how to save you a lot of time, there is an online tool that creates readable, google friendly articles in minutes,
  just type in google – laranitas free content source

  #2705

Jätä kommentti