Hillary Clinton: CFR kertoo minulle, mitä minun tulee tehdä

Hillary Clinton on CFR:n jäsen

Hillary Clinton on CFR:n jäsen

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton kiitteli CFR:n (Council on Foreign Relations, Kansainvälisten suhteiden neuvosto) uusista tiloista 15.7.2009 pääkaupungissa Washington DC:ssä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.[# Hillary Clinton: ‘CFR Tells Government What It Should Be Doing’, Prisonplanet.com, 15.7.2009] ”Olen iloinen ollessani täällä uudessa päätoimipaikassa. Olen usein ollut New York Cityn emolaivassa, mutta on hyvä, että CFR:llä on etävartio myös täällä ulkoministeriön lähellä”, Hillary kehui. ”Saamme paljon ohjeita CFR:ltä, joten tämä tarkoittaa sitä, että minun ei tarvitse mennä kauas kuuntelemaan, mitä meidän tulisi tehdä ja miten meidän tulisi ajatella tulevaisuudesta”, Hillary jatkoi.[# Foreign Policy Address at the Council on Foreign Relations, State.gov, 15.7.2009] Hillary vahvisti jo pitkään tiedettyä kuvaa CFR:n vaikutusvallasta Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan.

Kansainvälisten suhteiden neuvosto, CFR, on vuonna 1921 perustettu organisaatio, jonka tarkoitus on määrittää Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa. Neuvoston julkaisemista tai tukemista periaatteista tulee Yhdysvalloissa yleensä laki tai yleinen politiikka, koska neuvoston jäsenillä on korkea asema Yhdysvaltain hallituksessa. CFR on myös ottanut kantaa ilmastonmuutokseen. CFR:n mukaan paras keino taistelussa ilmastonmuutosta vastaan on lisätä ilmakehään valoa heijastavia partikkeleita.[# Obaman hallitus ja CFR: kemikaaleilla ilmastonmuutosta vastaan, Infosota.fi, 15.4.2009]

Hillary ei ole ainoa CFR:n edustaja Obaman hallituksessa.[# Obaman hallitus ja uusi maailmanjärjestys, Infosota.fi, 20.4.2009] Esimerkiksi presidentti Barack Obama, varapresidentti Joseph Biden ja puolustusministeri Robert Gates ovat kaikki CFR:n jäseniä. Tämän lisäksi hyvin monet hallitukseen valituista ovat Bilderberg-ryhmän ja Trilateraalisen komission jäseniä. CFR:n jäseninä ovat olleet myös aikaisemmat Yhdysvaltain presidentit kuten George W. Bush, Bill Clinton ja Jimmy Carter.

Kirjoittanut: Teemu Välimäki

Tagit: , , ,

Jätä kommentti